Bulancak Ziraat Odası

ZOBİS
Bulancak Ziraat Odası > Haberler > Bulancak Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri kapsamında 19.04.2018 tarihinde çiftçileri eğitmek amacıyla ‘’MEYVECİLİKTE AŞILAMA VE ÇOĞALTMA TEKNİKLERİ’’ konulu eğitim düzenlendi.

Düzenlenen eğitim Ucarlı Mahallesinde yapmakta olduğu işlerle örnek tesise sahip olan Muzaffer KARAAHMET’in ev sahipliğinde, Giresun İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ömer ANNAKKAYA, Ziraat Odası Başkanı Naci KARAMANOĞLU, Ziraat Odası Tarım Danışmanları Adem YILMAZ, Ertan ANAPA, Fahri BODUR, Yeşim Nilay ASLAN ve Bulancak İlçemizin çeşitli köylerinden gelen çiftçilerin katılımıyla gerçekleşti. Eğitimde çiftçilerimize meyvecilikte aşılama ve çoğaltmanın önemi vurgulanarak örnek uygulamalar gösterilirken çiftçiler tesisi yakından inceleme fırsatı buldu.

Bulancak Ziraat Odası Başkanı Naci KARAMANOĞLU bölgemizde bulunan yerel meyve çeşitlerinin kaybolmaması, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasında aşılamanın önemini vurguladı. Katkılarından dolayı Bulancak İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Oğuz YİĞİT, Giresun İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ömer ANNAKKAYA, tesis sahibi Muzaffer KARAAHMET ve çiftçilerimize teşekkür ederek eğitimlerin devam edeceğini söyledi.